Receptek Főételek Húsos ételek Süllő kuszkusszal és céklával

Hozzávalók

½ darab citrom
3 kanál olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
220 ml alaplé
3 darab cékla
1 marék friss petrezselyem
1 kávéskanál dijoni mustár
25 ml almaecet
1 kanál dió
1 marék friss kapor

Elkészítés

1

A süllőfiléről húzzuk le a bőrt, vágjuk ketté, csepegtessük meg a citrom levével, sózzuk és borsozzuk meg. 1 evőkanálnyi olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd helyezzük bele a süllőt és 3-4 perc alatt süssük át mindkét oldaláról.

2

Pirítsuk meg a felhevített serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajon az apróra vágott fokhagymát és a hagymát. Adjuk hozzá a kuszkuszt és pirítsuk együtt kb. 2 percig. Adjuk hozzá a zöldségleves felét, vagy annyit, hogy a kuszkuszt ellepje. Főzzük körülbelül 8 percig, amíg a kuszkusz fel nem szívja az összes folyadékot. Óvatosan keverjük össze, és fokozatosan adjuk hozzá a megfőtt és kihűlt céklát, amelyet előtte apró kockákra vágtunk. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemlevéllel, adjuk hozzá a mustárt, az almaecetet, a maradék olívaolajat, és sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Keverjük össze alaposan a hozzávalókat.

3

Tálaljuk a céklás kuszkuszt a filék mellé, és minden adagot szórjunk meg aprított dióbéllel, és friss kaporral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4