Receptek Levesek Sárgarépa főzelék

Hozzávalók

2 kk finomliszt
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
3 kanál étolaj
1 kg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 dl húsleves alaplé (leveskockával helyettesíthető)
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor zellerzöld

Leírás

A megtisztított sárgarépát káposztareszelőn lereszeljük, a hagymát, fokhagymát apróra összevágjuk, a répával összekeverjük, forró olajon megforgatjuk. Húslevessel felöntjük, az apróra vágott petrezselyemmel és a szintén apróra vágott zellerzöld felével meghintjük, puhára pároljuk. Lehúzzuk a lángról, előbb egyik kk. liszttel fátyolszerűen meghintjük, elkeverjük, majd a másik kk. liszttel is meghintjük, keverjük (stauboljuk). Felengedjük tejjel, ha kell, utánasózzuk, összeforraljuk. Meghintjük a zellerzöld másik felével, a borsot tekintettel a gyerekekre nem főzzük bele, aki akarja, maga darálja frissen a tányérjába.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4