Receptek Főételek Húsos ételek Petrezselymes sertésszelet reteksalátával

Hozzávalók

1 kg sertéskaraj
4 kanál olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
100 g zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
5 kanál friss petrezselyem
2 darab citrom
2 kanál dijoni mustár
Reteksaláta
1 csomó retek
5 darab koktélparadicsom
2 marék rukkola
1 kanál olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet
1 kanál fehérborecet

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Locsoljunk 1 evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőbe, hevítsük fel, majd a karajt tegyük bele. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát ízlés szerint, majd kb. 10 percig pirítsuk.

2

Ezután a páchoz egy tálban keverjük pépesre a zsemlemorzsát, ½ teáskanál sót és ugyanennyi borsot, 3 evőkanál olajat, 2 gerezd aprított fokhagymát, 5 evőkanál durvára vágott petrezselymet, 2 evőkanál citromhéjat és ugyanennyi citromlevet.

3

Kenjük meg a karaj tetejét a mustárral, az egész húst dörzsöljük be a morzsás páccal, majd fedjük le alufóliával.

4

Tegyük a húst a 200°C-os sütőbe 50 percre, majd 50 perc után távolítsuk el a fóliát, és süssük még további 15 percig.

5

A salátához vágjuk a retekgumókat vékony szeletekre, tegyük egy tálba, adjunk hozzá a megmosott rukkolát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Az olívaolajból, a citromléből, az ecetből, a csipetnyi sóból és borsból készítsünk öntetet, ezzel tálalás előtt locsoljuk meg a salátát. A húst 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd a reteksalátával kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4