Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos rakott tészta

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 csomag spagetti

1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 doboz Tesco Finest Sunstream koktélparadicsom

1 csipet bazsalikom

1 doboz paradicsompüré

20 dkg gomba

20 dkg reszelt sajt

1 csipet oregáno

20 dkg olivabogyó

40 dkg darált hús

Leírás

A hozzávalókat felszeleteljük (gombát apróra, olajbogyót négybe, paradicsomot négybe, répák nagyra). A húson kívül, egy fazékban összefőzzük. Ha nem szeretjük a puha olajbogyót, akkor azt a végén adjuk csak hozzá. Egyet rottyantsuk még össze. Kb. 20 perc, hogy a kukorica is puha legyen. Az egész szósznak levesnek kell lennie, hogy a sütés alatt, a tésztának legyen miben megfőnie és beszívja a levét. A végén tegyük bele a bazsalikomot és a petrezselymet, így ízük intenzívebben érvényesül. 3 percig főzzük még együtt. Sózzuk és ha szeretjük, picit borsozni is lehet. A paradicsomsűrítmény ha nagyon sűrű, több vizet is adhatunk hozzá. A tepsit locsoljuk meg kicsi olajjal, hogy az alját egyenletesen, de ne vastagon fedje. A tésztát egy egységes rétegben szórjuk rá, a spagettit és a makarónit, esetleg taglitellét törjük ketté, így keresztben is elfér majd remélhetőleg. A szószt merjük a tésztára, egy merőkanállal, a nagy darabok kivételével (kerülgess és halássz) a sűrűjét (gomba, kukorica, olajbogyó) főleg és oszlassuk el egyenletesen. Az alul maradt leves részbe, a fazékba, a husit tegyük bele és még 10 percig főzzük együtt. Ezután kapjuk elő a kézi mixert, vagy öntsük át, kis hűlés után a turmixgépbe és turmixoljuk le (sárgarépák és husik oszlanak-elegyednek). A sütőt gyújtsuk be 160-170 fokra. A tepsibe tegyünk még egy sor tésztát, majd merjük rá a sűrűbb szószt. Az a jó, ha ellepi. Ha kilóg a tészta, nyomkodjuk le. Ha kevés a szósz, akkor tegyünk oda paradicsomlevet vízzel és fűszerekkel, kicsi sóval. Forrás után öntsük fel még. Ami kilóg tészta, kemény maradhat. A tetejére félbe vágott koktélparadicsomot szórunk. A tepsi mehet a sütőbe, bő fél órára. Ha nem bízunk benne, max. 45 perc múlva, a szélén félrekotorva, az aljáról, villával horgásszunk ki egy tésztát, hogy biztos puha-e. A sajtot a végén szórom rá, még 10 percig sütöm vele és kész.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


Tesco téli baba magazin

További információ  Információ

Tesco Húsvét tele illatokkal

További információ  Információ



Ajánlatunk a hipermarketekben érvényes.
A Tesco Áruházat üzemelteti és a reklámkiadvány felelős kiadója a Tesco-Global Zrt. 2040 Budaörs, Kinizsi út 1–3. Az esetleges nyomdai és sajtóhibákért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékek színben és méretben a fotón látottaktól eltérhetnek. Az árral nem jelölt termékek csak illusztrációk. Csak háztartásban használatos mennyiséget szolgálunk ki. Az újságban megtakarítási %-kal jelölt kedvezményes termékek esetén a feltüntetett ár a kedvezményt már tartalmazza. Az újságban szereplő ajánlatok a készlet erejéig érvényesek. Egyes termékek esetében a választék áruházanként eltérő lehet, a részletekről kérjük érdeklődjön áruházainkban. A feltüntetett árak a betétdíjat nem tartalmazzák!
Érvényességi adatok
Érvényességi adatok
1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4