Receptek Főételek Húsos ételek Chilis bab köményesen

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
3 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kk őrölt római kömény
1 mk cayenne bors
1 csipet őrölt fahéj
1 mk őrölt pirospaprika
1 darab kaliforniai paprika
1 kk morzsolt oregánó
2 dl paradicsomlé
50 dkg darált marhahús
1 doboz vörösbab konzerv
1 doboz csemegekukorica konzerv

Leírás

A paradicsomok héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk és a paradicsom húsát kockákra vágjuk. A paprikát is kimagozzuk és kockákra vágjuk. Az apró kockákra vágott vöröshagymát, 1-2 evőkanál olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor megpirult, beleszórjuk a paprikaféléket, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a többi fűszert és jól összekeverjük. Ezután felöntjük a paradicsomlével és 1 dl vízzel, majd fedő alatt (gyakran megkeverve), mérsékelt tűzön, kb. negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a paprika- és paradicsomkockákat, a babot és a kukoricát is, majd az egészet, fedő alatt, még 10 percig főzzük. Tipp: A babot és a kukoricát természetesen főzheted te magad is, nem muszáj konzervet használni. De akkor a bab áztatási és főzési ideje miatt, fél óra helyett, fél nap az étel elkészítési ideje.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4