Egészséges életmód Egészséges ételek Ételek, melyekről inkább mondjon le munkanapokon

Mai ebédje menü levessel és főétellel, vagy nincs ideje és csak elugrik egy bagettért? Vagy rendel egy pizzát? Legyen az bármi, néhány étel összetevőjét jobban teszi, ha a munkanap folyamán kihagyja.


Pizza

Ha jó teljesítményt akar nyújtani, jobb, ha a pizzát vacsorára hagyja. A tésztában levő glutén megterheli az emésztőrendszert és tompítja a figyelmet.  A sajt és a füstölt termékek is a kelleténél tovább maradnak a gyomrában.
Változat: Világos, hogy pizza iránti olthatatlan vágyát csakis egy pizza enyhítheti. Emésztőrendszere értékelni fogja a könnyebb változatait – a Margheritát vagy a zöldségeset.  


Tejfölös mártások

Az ízletes tejfölös mártás hússal vagy tésztával a menyországba röpíti ízlelőbimbóit, az Ön érzékelése szempontjából azonban ez maga lesz a pokol. Pár perccel ebéd után már nehéz lesz a gyomra és érezni fogja, hogy fáradt.  
Változat: Nem kell száraz húst és tésztát ennie. Próbálja meg fél adag mártással, vagy öntse a salátára. Kellemesen meglepetés lesz, ha kipróbálja!


Bagett majonézzel

Gyorsan megveszi, gyorsan elfogyasztja és gyorsan eltelítődik tőle. Sok kalóriája van, tápanyaga már annál kevesebb, éppen ezért a gyomor megtelik, de nem kap elegendő energiát.  
Változat: Ha nincs idő “kétfogásos” ebédre, vegyen teljes kiőrlésű bagettet tonhallal és zöldséggel, majonéz nélkül. Ehelyett olivaolajat csöpögtessen a bagettre.


Gyorsétel

A gyorsbüféből visszatérve magával viszi munkahelyére a jellegzetes illatokat és a tömérdek kalóriát. Szervezete sok energiát fektet e rakomány feldolgozására, melyből az agynak csak igen kevés jut. Ezért van, hogy észrevehetően nehezebben tud összpontosítani a munkára.
Változat: Ha már beszaladt  a gyorsbüfébe, a nehéz “kirántott” vagy egyéb olajban úszkáló gasztronómiai meglepetések helyett nézzen inkább valami más étel után.


Édességek

Ebéd után jólesik egy kis édesség. Leggyorsabb megoldás egy csokirudacska, jobb esetben valamilyen cereália. A felfrissülés csak pillanatnyi, az energia gyorsan felhasználódik, s Ön ugyanott találja magát, ahol volt – fáradt, s talán idegesebb is, ha kicsit több volt a csoki.

Változat: Egyen fügét, vagy mogyorót, vagy ezeket tartalmazó csokit. Egy marék szárított gyümölcs mogyoróval enyhíti az édesség utáni étvágyát, nem terheli a gyomrát, sem a súlyát, s vércukorszintje tovább tudja ellátni energiával, mint a legnagyobb csokoládé.  Oldal nyomtatása
Cikk megosztása